Peugeot 106 XR 1992 i Klassiker

Klassiker nr 3-2022 finns ute i butikerna den 10 mars. I tidningen får Patient 106 en genomgång för att komma ut på vägarna. Rubriken är Väckelsemöte! Och bilen behöver hjälp för att vakna upp efter ett långt stillestånd. Avställd i ett industriområde var skrotdöden nära för 106-an. När Klassiker fick den gratis kände de att Patient 106 blev deras ansvar. Karossen var buckelfri och inredningen fin, en bil värd att rädda.

I tidigare nummer av tidningen har vi kunnat följa hur patienten först tvättats och polerats och fått ett mindre rostangrepp i en förstärkningsbalk åtgärdat. Nu är det dags för bromsarna, steg för steg, d.v.s bild för bild, får vi på fyra sidor följa det arbetet, och det går bra. Men vid provkörning visar det sig att patienten också har andra krämpor, motorn går bara en kort stund för att sedan lägga av helt. Den bokade besiktningstiden missas, patienten vägrar att följa med till doktorn för att bli friskförklarad. Fortsättning lär följa i nästa nummer av tidningen…

Klassiker 3-2022