Peugeot 404 i Classic Motor

Fransk fason – Peugeot 404 från 1961 är rubriken på femsidigt reportage i Classic Motor nr 3-2022, som finns ute i butikerna nu i dagarna. Detta är en tidig 404, den registrerades på förste ägaren den 21 februari 1961.

På sina resor från Stockholm till fjällen servades bilen gärna hos Bollnäs Bilaffär. Där var Yngve Nordqvist mekaniker och skötte servicen. När Yngve senare öppnade eget fortsatte ägaren att serva sin bil hos honom ända fram till 1992. När ägaren dog samma år visade det sig att han testamenterat sin 404 till Yngve, till hans stora överraskning. Det var en del att göra, bl.a. är toppen renoverad och vevaxeln slipad, en ny fodersats blev det också.

Yngve har nu haft 404-an i snart trettio år, och han räknar med att den ska gå fint i många år till.

Classic motor 3-2022