Kalender

Svenska Peugeotklubbens kalender

Här får du reda på vad som är på gång när det gäller träffar och andra intressanta aktiviteter, både i klubbens egen regi och sådant som andra arrangerar.

Kom gärna med fler tips på aktiviteter!  Du som känner till något som kan vara av intresse för andra Peugeotentusiaster, kontakta webmaster så kan vi publicera ditt tips här!

Peugeots logotype Lejonet såg ut så här på 1980-talet. 

2020

Här presenterar vi successivt evenemang under 2020

Preliminär information om kommande evenemang

2 maj – Arosmarknaden i Västerås – Klubbruta
3 maj – Reservdelsträff syd, Teddy Olsson i Gumlösa
9 maj – Fest För Franska Fordon syd – FFFF-S – i Skurup
16 maj – Peugeotklubbens årsmöte i Norrköping
4 juli –    Nostalgimuseum i Tomelilla – Klubbruta
29-30 aug – Peugeotklubbens sommarträff i Hjo
26 sept – Reservdelsträff i Västergötand

Så snart vi har komplett information om ett evenemang kommer det att presenteras på ordinarie plats i Kalendern.

Rétromobile i Paris

5 – 9 februari 2020

Rétromobile går av stapeln i februari, i år för 45:e gången. Detta är Frankrikes största mässa och marknad för veteranfordon, som i år är större än någonsin, man disponerar nu paviljong 1, 2 och 3 med de största hallarna i Porte de Versailles Exhibition Centre i Paris. Man räknar denna gång med 620 utställare, 120 klubbar och ca 1000 fordon.

PSA:s organisation L’Aventure deltar förstås, numera under det nya samlingsnamnet  L’Aventure Peugeot Citroën DS. De tre märkena från koncernen samlas i en gemensam monter.

 

Auktionsfirman Artcurial Motorcars håller sin auktion på Retromobile den 7 februari. Bland flera fantastiska bilar som ska säljas på auktionen blir toppnumret en Mercedes-Benz 710 SS Sports Tourer 1931.  Klicka på bilden för stort format!
Du hittar all information om mässan på Retromobiles webbplats, den finns i både engelsk och fransk  version.
retromobile 2020
retromobil 2020 m-b auktion

International l’Aventure Peugeot Meeting – IAPM – i Sochaux

12 – 14 juni 2020

Årets Internationella Peugeotmöte kommer att arrangeras på Peugeots hemmaplan, i Sochaux i Frankrike.

All information om träffen med uppgifter om program och avgifter mm, samt anmälningsformulär, finns på IAPM2020. Sista dag för anmälan är den 31 mars. Bokning av hotellrum görs av IAPM utifrån anmälan, och kostnaden för rum ingår i priset för deltagande i mötet.

IAPM2020_logo

2019

Detta hände under 2019

Rétromobile i Paris

6 – 10 februari 2019, onsdag – söndag

Rétromobile går av stapeln i februari, i år för 44:e gången. Detta är Frankrikes största mässa och marknad för veteranfordon, som förra året blev ännu större, man disponerar nu paviljong 1, 2 och 3 med de största hallarna i Porte de Versailles Exhibition Centre i Paris.

PSA:s organisation L’Aventure deltar förstås, numera under det nya samlingsnamnet  L’Aventure Peugeot Citroën DS. De tre märkena från koncernen samlas i en gemensam monter.

 

Auktionsfirman Artcurial Motorcars håller sin auktion på Retromobile den 8 februari. Årets toppnummer blir en Bugatti Type 51 1931 med chassinummer 51128. Denna bil slutade på sjätte plats i Monacos Grand Prix 1932, körd av Marcel Lehoux. Klicka på bilden för stort format!

 

Du hittar all information om mässan på Retromobiles webbplats, den finns i både engelsk och fransk  version.

KlassikerMarknaden Skokloster – Premiär!

16 mars 2019, lördag

Den 16 mars är det premiär för KlassikerMarknaden, en kombinerad motor- och vintagemarknad. Skoklosters gamla motormuseum kommer att fyllas med säljare, det kommer också att finnas utomhussäljare på innergården.

Klicka på bilden>> så får du veta mera om marknaden!

KlassikerMarknaden arrangeras av Mats Älfvåg Automobilia i samarbete med Klassiker, Good Old Vintage & Fröken Pralin samt Skokloster Hotell & Konferens.

Skokloster ligger ca 65 km från Stockholm, 49 km från Uppsala och 42 km från Enköping.

Peugeotträff i träffen i Borlänge

1 maj 2019, onsdag

Den 1 maj har DAK – Dalarnes Automobil Klubb – säsongspremiär för sina onsdagsträffar på Gammelgården i Borlänge. Adress är Gammelgårdsvägen 2.

Peugeotklubben arrangerar då en träff i träffen med våra Lejon. Det är den första maj och det kan vara trevligt att börja säsongen med en utflykt till Borlänge. Den officiella tiden för DAK-träffen är 17 – 20, men tanken är att vi träffas från kl 16 och fikar, diskuterar och beundrar våra Lejon. Peugeotklubben bjuder på fika till alla besökare som kommer i Peugeot.

Klicka på bilden för stort format!  Bilden är från en tidigare Peugeotträff i Borlänge.

Ingen förhandsanmälan, bara kom! För frågor eller ytterligare information hör gärna av dig till Allan Persson, kontaktperson i Region Mitt, tel. 070-341 9870. Väl mött!

Borlänge 1b

International l’Aventure Peugeot Meeting – IAPM – i Belgien

3 – 5 maj 2019, fredag – söndag

Det Internationella Peugeotmötet 2019 kommer att arrangeras första helgen i maj av den belgiska Peugeotklubben – BCOP-CBAP. Klubben fyller 40 år 2019 och kommer att fira detta i samband med IAPM, som äger rum i belgiska Ardennerna, ett skogsbeklätt bergsområde i sydöstra Belgien. Huvudort blir den lilla staden Houffalize med omgivningar.

Belgiska Peugeotklubben har arrangerat IAPM (eller IPM som det hette tidigare) flera gånger förut. 1993 i Antwerpen, 2004 i Spa och 2009 i Blankenberge (då fyllde klubben 30 år).

Information om program och avgifter mm samt anmälningsformulär finns på BCOP-CHAP  Anmälan och betalning ska vara gjord senast 31 januari 2019.

IAPM 2019 belgien vy

Arosmarknaden i Västerås – Klubbruta!

4 maj 2019, lördag

Aros Fordonsmarknad för fordon, reservdelar och litteratur på Johannisbergs Flygfält i Västerås. Skyltat från E18. Stor gratis finbilsparkering, ingen föranmälan, ingen entréavgift. Förra året var det mer än 1.000 finbilar på parkeringen . Marknaden är öppen kl 7 – 16. Läs mera på Aros Motorveteraner. 

Klicka på bilden för stort format! Bilden är från vår klubbruta på Aros 2017.

KLUBBRUTA på Arosmarknaden. Peugeotklubben har också i år en klubbruta på Arosmarknaden, välkommen dit från kl 8.00. För mera information hör av dig till vår kontaktperson i Region Mälardalen Jahn Ringvall tel. 0705-381 952.

Reservdelar till Peugeot – öppet hus i Gumlösa

5 maj 2019, söndag

Denna dag kl 10 – ca 15 är det öppet hus hos Teddy Olsson i Gumlösa, ca 15 km öster om Hässleholm. Teddy bjuder på kaffe och fika. I det stora reservdelslagret finns mycket både NOS och begagnade delar till Peugeot till salu.

Vägbeskrivning: Från Vinslöv kör mot Sörby och vidare mot Gumlösa. Från Knislinge kör mot Gumlösa kyrka. För frågor om delar eller mera information kontakta Teddy Olsson, tel. 0760-931 618 eller e-post gubbatorp@gmail.com

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fest För Franska Fordon – FFFF – vid Taxinge Slott

12 maj 2019, söndag

Den 12 maj kl 10 – 15 umgås vi för tolfte året i rad under trikolorens fana , för att träffa likasinnade som vurmar för fransk motorhistoria, teknik och skönhet. Det blir däckspark, huvlyft och  ”biltugg”. Slottsparken inbjuder till picknick, promenader och lekar. Slottet med sitt café erbjuder smörgåsar och smårätter samt inte minst en dignande kak- och tårtbuffé. Slottsboden har öppet för shopping.

Ingen föranmälan, bara kom! Både klassiska och nya franska fordon av alla märken är välkomna! Arrangörer är Citroën-, Peugeot- och Renaultklubbarna i samarbete med Taxinge Slott.

Taxinge Slott ligger  nära E20 Södertälje – Strängnäs. Karta med vägbeskrivning finns här: Karta Taxinge

taxinge slott 500

Peugeotklubbens årsmöte i Västerås

18 maj 2019, lördag

Årsmötet 2019 blir  den 18 maj hos Peugeotåterförsäljaren Björkmans Bil som ligger på Strömledningsgatan 5 på Tunbytorps industriområde i Västerås.

All information om årsmötet med tider mm och vägbeskrivning med karta hittar du här Årsmötet 2019.

björkman bil kopiera

Hamnträff i Nyköping – tema franska bilar

26 juni 2019, onsdag

Automobilsällskapet Nyköping fortsätter med sina populära hamnträffar även i år, onsdagar kl 17.30 – 21. Deltagande fordon ska vara minst 30 år gamla. Den 26 juni är temat franska bilar.

Hamnträffarna i Nyköping pågår varje onsdag under perioden 15 maj – 21 augusti.

Fransk Hobbyfordonsträff i Skellefteå

29 juni 2019, lördag

Den 29 juni, med start kl 11.00, blir det Fransk Hobbyfordonsträff vid Café Kajutan i Stackgrönnan i Skellefteå. Klicka på bilden för stort format!

Program
* Visa upp våra bilar
* Bakluckeloppis
* Tipsrunda
* Och inte minst att träffas!

Har du frågor, maila Per Markström eller ring tel. 070-210 07 60.

Arrangörer: Peugeot- och Citroënklubbarna i Skellefteå.

Nostalgimuseum i Tomelilla – Klubbruta!

6 juli 2019, lördag

I Tryde, strax utanför Tomelilla, ligger The 50s Museum och Nostalgicafé. Det är en privat samling med ca 100 fordon, varav drygt 60 bilar, samt 50-talets lanthandel, skomakeri och mycket annat på 2.000 kvm. Här finns också café med mackor mm och sittplatser både inom- och utomhus. Lördagar och söndagar i juli arrangeras bilträffar med olika teman. Tiden är kl 12 -15 med musikuppträdande kl 14.30. Prisutdelning kl 15 till dagens trevligaste fordon. Läs mera på Nostalgimuseum.

KLUBBRUTA på Nostalgimuseum
Lördag 6 juli är temat Mercedes & Peugeot. Vi kommer denna dag att ha en klubbruta på Nostalgimuseum. Ingen föranmälan, ingen entré. För mera information kontakta Teddy Olsson, kontaktperson i Region Syd, tel. 0760-931 618.

NPM  – Nordiskt Peugeotmöte i Käringsund, Eckerö på Åland

26 – 28 juli 2019, fredag – söndag

Club Peugeot de Finlande står som arrangörer av Nordiskt Peugeotmöte 2019. Arrangemanget hålls i Käringsund, Eckerö på Åland. Ögruppen Åland har ca  30.000 innevånare, och är en autonom och helt svenskspråkig del av Finland. Här finns fina vägar, många utflyktsmål, och ett rikt utbud av kultur.

Det officiella programmet för NPM startar kl 18 fredag den 26 juli och avslutas ca kl 13 söndag den 28 juli.

Inbjudan till NPM med all information om bokning av logi (senast 15 april) och anmälan till NPM (senast 30 april) samt om färja till Åland mm finns här: NPM 2019 på Åland.

 

Norsk Peugeotklubb firar 30 år i Lillehammer

16 – 18 augusti 2019, fredag – söndag

Norsk Peugeotklubb fyller också jämnt under 2019, nämligen 30 år. NPK:s jubileumsträff blir i helgen 16 – 18 augusti på Hunderfossen vid Lillehammer.

Några viktiga datum:
* Bokning av hotellrum senast 1 juli
* Anmälan till träffen senast 1 augusti
* Betalning av anmälningsavgift senast 9 augusti

All information om träffen får du av nedanstående tresidiga inbjudan.
Klicka på en bild för stort format!

Peugeotklubbens 40-årsjubileum i Hallstahammar

23 – 25 augusti 2019, fredag – söndag

Peugeotklubben grundades 1979 och fyller därmed 40 år 2019! Det ska vi förstås fira, och den stora jubileumsträffen blir en helg  i slutet av augusti i Hallstahammar mellan Västerås och Köping.

Skantzen Brukshotell blir centrum för vår jubileumsträff. Här börjar träffen på fredag eftermiddag och här äter vi middag på lördag. Logi i olika prislägen kommer att finnas både på hotellet och på Skanzö Bad & Camping som ligger strax intill.

Nu finns information om jubileumsträffen, med uppgifter om program, logi och anmälan mm. Allt du vill veta om träffen hittar du här: Jubileumsträffen 2019. Vi behöver ha din anmälan senast 1 juli!

Peugeotklubbens reservdelsträff i Uppsala

28 september 2019, lördag

Peugeotklubbens årliga och traditionella reservdelsträff avhålls denna gång hos Ove Pettersson i Läby Österby 34 strax utanför Uppsala. Tiden är kl 10 – ca kl 16. Här ges tillfälle att bli av med sina dubbletter och överskott, och samtidigt kanske finna just det man själv behöver.

Ove Pettersson bor i Läby, alldeles invid väg 72 mot Sala. Lätt att hitta, garanterat det enda stället med en Peugeot 404, till synes, inkörd genom väggen! Ligger ett par hundra meter in mot Uppsala räknat från Läby kyrka. Du når Ove på telefon 0734-069 739.

Reservdelsträff bild