Kalender

Svenska Peugeotklubbens kalender

Här får du reda på vad som är på gång när det gäller träffar och andra intressanta aktiviteter, både i klubbens egen regi och sådant som andra arrangerar.

Kom gärna med fler tips på aktiviteter!  Du som känner till något som kan vara av intresse för andra Peugeotentusiaster, kontakta  webmaster så kan vi publicera ditt tips här!

Peugeots logotype Lejonet såg ut så här på 1980-talet. 

2023

1 – 5 februari Retromobile Paris

20 maj Svenska Peugeotklubbens årsmöte i samband med FFFF på Taxinge slott.

19 – 26 juli. Tour de Finlande. Res med finska klubben Finland runt 1034 km eller delta bara en dagsetapp. Mer info senare.

25 – 27 augusti Svenska Peugeotklubbens sommarträff i Dalarna, Siljansbyggden.

23 september reservdelsträff. Skuttunge, nordväst om Uppsala.

2022

Rétromobile i Paris

16 – 20 mars 2022 – ändrat datum!

Rétromobile, Frankrikes största mässa och marknad för veteranfordon, var först annonserad att gå av stapeln i februari. Situationen kring corona gör att mässan nu är flyttad till mars månad, och med krav på munskydd och vaccinpass för besökare.

Mässan äger rum i paviljongerna 7.2 och 7.3 i Porte de Versailles Exhibition Centre i Paris. Man räknar med drygt 600 olika utställare, ett stort antal klubbar och cirka 1100 fordon.

Ytterligare information om detta evenemang hittar du här: Retromobile 2022.

Arosmarknaden i Västerås – Klubbruta!

7 maj 2022, lördag

Även Arosmarknaden är tillbaka i år, efter pandemiuppehåll. Här finns fordon, reservdelar, verktyg och litteratur till salu. Marknaden är på Johannisbergs Flygfält i Västerås. Skyltat från E18, avfart 130.

Ingen föranmälan, ingen entréavgift. Stor gratis finbilsparkering för fordon 30 år och äldre. Marknaden är öppen kl 7 – 15.

KLUBBRUTA på Arosmarknaden
Peugeotklubben har även i år en egen klubbruta på Arosmarknaden, välkommen dit från kl 8.00. För mera information kontakta Jahn Ringvall tel. 0705-38 19 52.

Peugeotklubbens årsmöte i Norrköping

21 maj 2022, lördag

Årsmötet 2022 kommer att att hållas lördagen den 21 maj hos Peugeotåterförsäljaren Bråviken Bil AB på Linnégatan 22 i Norrköping. Innan årsmötet har vi möjlighet att besöka Bråviken Bils anläggning och före årsmötet bjuds på en enklare lunch.

Vägbeskrivning
Från söder. E4 avfart 119, följ “Riksvägen” österut, passera Norra Kyrkogården. Sedan direkt höger på Finspångsvägen som byter namn till Norra Promenaden, sedan vänster i första rondellen till Ingelstagatan. Därefter tredje gatan till höger är Linnégatan.

Från norr (Stockholm) och väster (Örebro/Finspång). E4 avfart 121, sedan söderut på väg 55/Stockholmsvägen. Därefter i andra rondellen vänster till Ståthögavägen. I nästa rondell i Ingelsta håll höger på Ingelstagatan. Därefter andra gatan till vänster är Linnégatan.

Tider
11.00  Årsmötesdeltagarna är välkomna att bese Bråviken Bils anläggning.
12.00  Lunch
13.00  Årsmöte. Dagordning enligt stadgar.
14.00  Den nyvalda styrelsen samlas till konstituerande och ordinarie styrelsemöte.

Om pandemin skulle lägga hinder i vägen för att hålla årsmötet den 21 maj som planerat kommer information om detta att läggas ut på vår webbplats, både på Startsidan och här i Kalendern. Kolla för säkerhets skull detta innan du startar resan till mötet.

Peugeot MEGA MEET i Köge i Danmark

21 maj 2022, lördag

Peugeot MEGA MEET
går av stapeln denna lördag, med start kl 12. Platsen är Köge, som ligger på Själland strax söder om Köpenhamn, i Danmark.

För ytterligare information besök www.greisholm.com

FFFF – Fest För Franska Fordon vid Taxinge Slott

28 maj 2022, lördag

FFFF vid Taxinge Slott är tillbaka!
Den 28 maj kl 10 – 15
umgås vi åter under trikolorens fana vid Taxinge Slott för att träffa likasinnade som vurmar för fransk motorhistoria, teknik och skönhet. Slottsparken inbjuder till picknick, promenader och lekar. Slottet med sitt café erbjuder smörgåsar och smårätter samt en dignande kak- och tårtbuffé. Slottsboden har öppet för shopping.

Ingen föranmälan, ingen entréavgift. Franska fordon, både klassiska och nya, av alla märken och alla årsmodeller är välkomna. Arrangörer är Citroën-, Peugeot- och Renaultklubbarna i samarbete med Taxinge Slott.

För ytterligare information kontakta Tore Thallaug tel. 0705-90 23 65.

IAPM – Internationellt Peugeotmöte i Bad Mergentheim i Tyskland

17 – 19 juni 2022, fredag – söndag

IAPM – International l’Aventure Peugeot Meeting i  Bad Mergentheim i Tyskland.

All information om träffen finns nu på IAPM 2022
Max antal deltagare är 130. Anmälan är endast öppen för medlemmar i L’Aventure Peugeot.

Fransk hobbyfordonsträff i Kåge

18 juni 2022, lördag

Den 18 juni, med start kl 11.00, planeras det för Fransk hobbyfordonsträff i Skelleftetrakten. Närmare bestämt i Stavaträsk  byagård, Stavaträsk 54, Kåge.

Arrangörer är Peugeot- och Citroënklubbarna i Skellefteå, men givetvis är även hobbyfordon av alla andra franska fabrikat välkomna.

Gemensam lunch kl 12.30, meddela gärna om du vill äta. Det finns också möjlighet att boka övernattning. Läs allt om träffen genom att klicka på bilden till höger >>>

Frågor eller ytterligare info? Skicka e-post till Per Markström eller ring 070-210 07 60.

Peugeotklubbens sommarträff i Flämslätt
OBS! Anmälningstiden förlängd till 15 juni!

1 – 3 juli 2022, fredag – söndag

Efter att ha tvingats ställa in sommarträffarna både 2020 och 2021 räknar vi med att kunna genomföra årets träff som planerat. Svenska Peugeotklubbens sommarträff har i år sin bas vid Flämslätts Stifts- och Kursgård som ligger mellan Skara och Skövde. Det blir natur, kultur och teknik varvat med rally på små slingrande asfalterade vägar.

All information om programmet, bokning, avgifter och betalning mm får du genom att klicka på bilderna till höger >>>

Anmälan senast 31 maj
OBS!
Träffen är inte fullbokad ännu, vi tar emot efteranmälningar fram till 15 juni.
Kolla dock först tillgång på rum innan du anmäler dig till träffen.

Anmälan till
E-post: svenskapeugeotklubben1979@gmail.com
Brev: Svenska Peugeotklubben, c/o Erland Eriksson
Båtbyggarvägen 37, 618 93  Kolmården
Tel: 0725-45 68 15

Information, frågor
E-post: Claes Eigert
Tel: 0706-53 52 17

Boende
bokas direkt hos Flämslätts Stifts- och Kursgård
E-post: info@flamslatt.se
Tel: 0511-304 40

Nostalgimuseum i Tomelilla – Klubbruta!

2 juli 2022, lördag

I Tryde, strax utanför Tomelilla, ligger The 50s Museum och Nostalgicafé. Det är en privat samling med ca 100 fordon samt lanthandel, skomakeri och mycket annat på 2.400 kvm. Här finns café med mackor mm och sittplatser både inne och ute.

Lördagar och söndagar i juli arrangeras bilträffar med olika teman. Tiden är kl 12 – 15. Prisutdelning kl 15 till dagens trevligaste fordon. Läs mera på Nostalgimuseum

KLUBBRUTA på Nostalgimuseum
Lördag 2 juli är temat Mercedes och Peugeot. Vi kommer att ha en klubbruta på Nostalgimuseum. Ingen föranmälan, ingen entré. För mera information kontakta Teddy Olsson tel 0760-93 16 18.

Nordisk Peugeot-treff i Tönsberg, Norge  

19 – 21 augusti 2022, fredag – söndag

Norsk Peugeot Klubb bjuder in till Nordisk Peugeot-treff i Tönsberg. Programmet startar lördagen den 20 augusti och avslutas med frukost på söndagen.

All information om programmet, bokning, avgifter och betalning mm får du genom att klicka på bilden till höger >>>

Anmälan till träffen – senast 27 juni – och ev. frågor kan ställas via e-post till Erik Holde
Övernattning bokas av deltagarna själva på hotell eller camping.

Reservdelsträff i Västerås

24 september 2022, lördag

Reservdelsträff hos Jahn Ringvall, Granberga, Västerås.

När?
Lördag den 24 september 2022. Tiden är 10 – 15.

Vägbeskrivning

Från E18 västerifrån, ta avfart 139 mot Irsta och Ängsö. E18 österifrån, ta avfart 140 mot Irsta och Ängsö. Följ skyltar mot Ängsö. Strax efter Kungsbyn ta mindre väg till höger, Peugeotskylt visar!

Övrigt
Ingen föranmälan! Ta gärna med dig av ditt eget överskottslager, eller bara kom och fynda bland vad andra har att erbjuda. Däcksparkning och trevlig samvaro med likasinnade ingår. Utspisning ordnas, du ska inte behöva gå hungrig. Vid otjänlig väderlek finns utrymme att flytta in till-salu-delar mm under tak.