Kalender

Svenska Peugeotklubbens kalender

Här får du reda på vad som är på gång när det gäller träffar och andra intressanta aktiviteter, både i klubbens egen regi och sådant som andra arrangerar.

Kom gärna med fler tips på aktiviteter!  Du som känner till något som kan vara av intresse för andra Peugeotentusiaster, kontakta webmaster så kan vi publicera ditt tips här!

Peugeots logotype Lejonet såg ut så här på 1980-talet. 

2021

Här presenterar vi preliminär information om evenemang under 2021.
Om ett arrangemang kommer att kunna genomföras hänger samman
med hur coronapandemin utvecklas, och vid var tid gällande restriktioner.
Kolla med ansvarig för resp. evenemang om du inte finner klart besked här.

Reservdelsträff i Gumlösa

2 maj 2021, söndag

Kl 10 – 15 är det öppet hus hos Teddy Olsson i Gumlösa, ca 15 km öster om Hässleholm. Teddy bjuder på fika. I det stora  reservdelslagret finns mycket både NOS och begagnade delar till Peugeot.

Vägbeskrivning. Från Vinslöv kör mot Sörby och vidare mot Gumlösa. Från Knislinge kör mot Gumlövs kyrka. För mera information, eller frågor om delar, kontakt via e-post Teddy Olsson eller tel. 0760-931 618.

Årsmöte i Norrköping (Inställt!)
Årsmötet flyttat till Västerås 18 september
Se detta datum längre ner på sidan!

15 maj 2021, lördag  Flyttat till 18 september!

Peugeotklubbens årsmöte i Norrköping.
Årsmötet 2021 är planerat att gå av stapeln lördag den 15 maj hos Peugeotåterförsäljaren Bråviken Bil som ligger på Linnégatan 22 i Norrköping. Innan själva årsmötet har vi möjlighet att besöka företagets anläggning. Bråviken Bil kommer också att bjuda närvarande årsmötesdeltagare på en enklare lunch. Vi anmodar alla att vara uppmärksamma på aktuella regler gällande smittskydd med anledning av pågående pandemi.

Tider
* 11.00 Vi är välkomna att besöka Bråviken Bils anläggning
* 12.30  Lunch    * 13.30  Årsmöte     * ca 14.30  Styrelsemöte, konstituerande och ordinarie

Formell kallelse till årsmötet kommer i Lejonet nr 1-2021, som distribueras till alla medlemmar under mars månad. Dagordning på årsmötet enligt klubbens stadgar.

Rétromobile i Paris  Inställt!

2 – 6 juni 2021

Rétromobile, Frankrikes största mässa och marknad för veteranfordon, var först annonserad att gå av stapeln i februari. Situationen kring corona gör att mässan nu är flyttad till juni månad, det torde vara större chans att den går att genomföra då.

Mässan är som vanligt i de stora hallarna i Porte de Versailles Exhibition Centre i Paris. Man räknar med drygt 600 olika utställare, ett stort antal klubbar och mer än 1000 fordon.

Ytterligare information om detta evenemang hittar du här: Retromobile 2021.

IAPM – Internationellt Peugeotmöte i Sochaux
Flyttat till 1 – 3 oktober 2021

18 – 20 juni 2021, fredag – söndag  Flyttat till 1 – 3 oktober 2021

IAPM – International l’Aventure Peugeot Meeting i  Sochaux i Frankrike, i samband med att företaget Peugeot firar sitt 210-årsjubileum.

All information om program, hotell och priser mm finns på IAPM 2021. Anmälan senast 31 mars 2021! Ändrat till 16 juli 2021!

Fransk hobbyfordonsträff i Kåge  Inställt!

19 juni 2021, lördag

Den 19 juni, med start kl 11.00, planeras det för Fransk hobbyfordonsträff i Skelleftetrakten. Närmare bestämt i Stavaträsk byagård, Stavaträsk 54, Kåge. Arrangörer är Peugeot- och Citroënklubbarna i Skellefteå, men givetvis är även hobbyfordon av alla andra franska fabrikat välkomna.

Gemensam lunch kl 12.30, det finns också möjlighet att boka övernattning. Läs allt om träffen genom att klicka på bilden till höger >>>

Frågor? Maila Per Markström eller ring 070-210 07 60.

Franska hobbyfordon 2021 1200

Nostalgimuseum i Tomelilla – Klubbruta!

3 juli 2021, lördag

I Tryde, strax utanför Tomelilla, ligger The 50s Museum och Nostalgicafé. Det är en privat samling med ca 100 fordon samt lanthandel, skomakeri och mycket annat på 2000 kvm. Här finns café med mackor mm och sittplatser både inne och ute.

Lördagar och söndagar i juli arrangeras bilträffar med olika teman. Tiden är kl 12 – 15. Prisutdelning kl 15 till dagens trevligaste fordon. Läs mera på Nostalgimuseum.

KLUBBRUTA på Nostagimuseum
Lördag 3 juli är temat Mercedes och Peugeot. Vi kommer denna dag att ha en klubbruta på Nostalgimuseum. Ingen föranmälan, ingen entré. För mera information kontakta Teddy Olsson  tel 0760-931618.

Tour de Finlande

18 – 25 juli 2021

Finska Peugeotklubben bjuder in till sitt stora sommararrangemang Tour de Finlande, med start den 18 juli i Helsingforsområdet och med målgång den 24 juli nära Tammerfors.

Mer detaljerad information om anmälan och prisuppgifter mm kommer senare. Du kan läsa mera om den planerade rutten och de olika dagsetapperna genom att klicka på bilden till höger >>>

Ytterligare information från Finska Peugeotklubben
Tour de Finlande kommer att genomföras som planerat. Dock gör pandemin det osäkert, speciellt för svenska deltagare. Vilka regler som kommer att gälla för inresa till Finland är oklart, men det antas att intyg om smittfrihet och/eller vaccinering kommer att krävas. Om det också kommer att krävas karantän kan ingen säkert svara på, men man gissar att det inte kommer att behövas.

Anmälan görs på www.club-peugeot.com som kan översättas direkt i webbläsaren. Ingen deltagaravgift! Hotell bokas enligt listan nedan av varje deltagare för sig och deltagare kan även välja andra ställen för övernattning. Man kan delta i en eller flera etapper/dagar men deltagarna kör tillsammans under varje dagsetapp och ska infinna sig på de olika stoppen i programmet samtidigt. Måltider ordnas av respektive deltagare utmed vägen.

Senast datum för anmälan skulle varit 19 maj, men har skjutits framåt. Den som vill delta bör anmäla sig snarast och boka sina övernattningar samtidigt om man vill använda de rekommenderade hotellen. Här är listan över hotell samt sista datum för avbokning om det inte blir möjligt att deltaga.

18-19.7. Savonlinna Vanha Pappila. Last day to cancel without cost is 14 days before. https://www.booking.com/hotel/fi/wanha-pappila.fi.html

19-20.7. Kestikievari Herranniemi. Last day to cancel without cost is 7 days before.http://www.vuonis.net/kestik/

 20-21.7.  Sokos hotelli Vuokatti. Last day to cancel without cost is 7 days before.https://www.sokoshotels.fi/fi/vuokatti/sokos-hotel-vuokatti

21-22.7.  Manamasalo Camping. Last day to cancel without cost is 14 days before. https://www.manamansalo.fi/

22-23.7. Hotelli Puustelli Nivala, Last day to cancel without cost is 8.7.2021. https://www.puustelliravintolat.fi/nivala/fi/

23-24.7.  Hotelli Onnentähti. Last day to cancel without cost is 23.7.at 18:00 https://tuuri.fi/majoitu/hotelli-onnentahti/

Tour de Finlande

Nordisk Peugeot-treff i Tönsberg, Norge  Inställt!
Framflyttat till 2022

13 – 15 augusti 2021, fredag – söndag

Norsk Peugeot Klubb bjuder in till Nordisk Peugeot-treff i Tönsberg. Programmet startar lördagen den 14 augusti och avslutas med frukost på söndagen.

All information om programmet, bokning, avgifter och betalning mm får du genom att klicka på bilden till höger >>>

Anmälan till träffen – senast 27 juni – och ev. frågor kan ställas via e-mail till Erik Holde
Övernattning bokas av deltagarna själva på hotell eller camping.

Peugeotklubbens sommarträff i Hjo  Inställt!

20 – 22 augusti 2021, fredag – söndag

Svenska Peugeotklubbens sommarträff i Hjo. Vi fick ställa in sommarträffen i Hjo 2020, men nu gör vi ett nytt försök på samma plats. Vi avvaktar dock med den slutliga planeringen tills vi vet mera säkert att träffen verkligen kan genomföras i år.

Du får mera information genom att klicka på bilden till höger>>>

Slutligt besked om träffen kommer i Lejonet nr 2-2021 som utkommer i början på juni. Denna information kommer givetvis att publiceras även här på webben.

Peugeotklubbens årsmöte i Västerås

18 september 2021, lördag, kl 13

Medlemmarna i Svenska Peugeotklubben kallas härmed till årsmöte i Kungsåra bygdegård utanför Västerås den 18 september kl 13.00. Dagordning enligt stadgar. Innan årsmötet bjuder klubben med början kl 12 på en enklare förtäring.

Genomförandet är givetvis beroende på läget i den pågående pandemin. Klubben utgår från att deltagare i årsmötet är färdigvaccinerade mot Covid 19 och smittfria. Den som inte uppfyller detta bör inte delta i årsmötet.

Om årsmötet åter måste ställas in på grund av smittspridning, restriktioner eller annan orsak kommer detta att meddelas endast här på klubbens hemsida. Om man inte kan kontrollera detta före avfärd rekommenderas att ringa Claes Eigert 070-653 5217 eller Janne Mellqvis7 070-964 2301 för besked.

Tider för årsmötet
11.00 Bygdegården öppnar
12.00 En enkel måltid serveras
13.00 Årsmötet
14.00 ca Konstituerande och ordinarie styrelsemöte

Vägbeskrivning
E18 från Örebro. Vid avfart 139 sväng av mot Irsta i Hällamotet strax öster om Västerås. Kör Stockholmsvägen 8,8 km förbi Irsta och Panko. Tag höger i Gottsta mot Ängsö och Björsbo, sedan 900 m och vänster mot Kungsåra kyrka. Bygdegården ligger intill kyrkan.

E18 från Stockholm. Sväng av vid avfart 140 Östanbro mot söder. Tag höger i T-korsning mot Irsta. Efter 3,4 km tag vänster mot Kungsåra kyrka. Bygdegården ligger intill kyrkan.

Svenska Peugeotklubben

Reservdelsträff i Läby, Uppsala

25 september 2021, lördag, kl 10 – 15

Den 25 september är det dags för Peugeotklubbens traditionella reservdelsträff, denna gång i Läby strax utanför Uppsala. Här finns tillfälle att bli av med sitt eget överskott och samtidigt förhoppningsvis finna just den del man man själv behöver.

Träffen är hemma hos Ove Pettersson, adressen är Läby Österby 34. Du når Ove på tel. 0734-069739. Ove bor alldeles invid väg 72 mot Sala. Lätt att hitta, garanterat enda huset med en Peugeot 404, till synes, inkörd genom väggen. Ligger ett par hundra meter in mot Uppsala räknat från Läby kyrka.

I samband med träffen säljer Ove också ut sitt stora lager av mestadels begagnade delar till 203 och 404. Under sina renoveringar har Ove köpt och plockat ner flera bilar, och här finns mycket matnyttigt kvar att fynda. Köp mer så blir det billigare hälsar Ove!

Alla är välkomna till reservdelsträffen!

Reservdelsträff