Kalender

Svenska Peugeotklubbens kalender

Här får du reda på vad som är på gång när det gäller träffar och andra intressanta aktiviteter, både i klubbens egen regi och sådant som andra arrangerar.

Kom gärna med fler tips på aktiviteter!  Du som känner till något som kan vara av intresse för andra Peugeotentusiaster, kontakta webmaster så kan vi publicera ditt tips här!

Peugeots logotype Lejonet såg ut så här på 1980-talet. 

2019

Här presenterar vi successivt evenemang under 2019

Rétromobile i Paris

6 – 10 februari 2019, onsdag – söndag

Rétromobile går av stapeln i februari, i år för 44:e gången. Detta är Frankrikes största mässa och marknad för veteranfordon, som förra året blev ännu större, man disponerar nu paviljong 1, 2 och 3 med de största hallarna i Porte de Versailles Exhibition Centre i Paris.

PSA:s organisation L’Aventure deltar förstås, numera under det nya samlingsnamnet  L’Aventure Peugeot Citroën DS. De tre märkena från koncernen samlas i en gemensam monter.

 

Auktionsfirman Artcurial Motorcars håller sin auktion på Retromobile den 8 februari. Årets toppnummer blir en Bugatti Type 51 1931 med chassinummer 51128. Denna bil slutade på sjätte plats i Monacos Grand Prix 1932, körd av Marcel Lehoux. Klicka på bilden för stort format!

 

Du hittar all information om mässan på Retromobiles webbplats, den finns i både engelsk och fransk  version.

KlassikerMarknaden Skokloster – Premiär!

16 mars 2019, lördag

Den 16 mars är det premiär för KlassikerMarknaden, en kombinerad motor- och vintagemarknad. Skoklosters gamla motormuseum kommer att fyllas med säljare, det kommer också att finnas utomhussäljare på innergården.

Klicka på bilden>> så får du veta mera om marknaden!

KlassikerMarknaden arrangeras av Mats Älfvåg Automobilia i samarbete med Klassiker, Good Old Vintage & Fröken Pralin samt Skokloster Hotell & Konferens.

Skokloster ligger ca 65 km från Stockholm, 49 km från Uppsala och 42 km från Enköping.

International l’Aventure Peugeot Meeting – IAPM – i Belgien

3 – 5 maj 2019, fredag – söndag

Det Internationella Peugeotmötet 2019 kommer att arrangeras första helgen i maj av den belgiska Peugeotklubben – BCOP-CBAP. Klubben fyller 40 år 2019 och kommer att fira detta i samband med IAPM, som äger rum i belgiska Ardennerna, ett skogsbeklätt bergsområde i sydöstra Belgien. Huvudort blir den lilla staden Houffalize med omgivningar.

Belgiska Peugeotklubben har arrangerat IAPM (eller IPM som det hette tidigare) flera gånger förut. 1993 i Antwerpen, 2004 i Spa och 2009 i Blankenberge (då fyllde klubben 30 år).

Information om program och avgifter mm samt anmälningsformulär finns på BCOP-CHAP  Anmälan och betalning ska vara gjord senast 31 januari 2019.

IAPM 2019 belgien vy

Peugeotklubbens årsmöte i Västerås

18 maj 2019, lördag

Årsmötet 2019 blir  den 18 maj hos Peugeotåterförsäljaren Björkmans Bil som ligger på Strömledningsgatan 5 på Tunbytorps industriområde i Västerås.

Information om tider och närmare vägbeskrivning mm kommer längre fram.

björkman bil kopiera

NPM  – Nordiskt Peugeotmöte i Mariehamn på Åland

27 – 28 juli 2019, lördag – söndag

Club Peugeot de Finlande står som arrangörer av Nordiskt Peugeotmöte 2019. Arrangemanget går av stapeln på Åland, med dess enda stad Mariehamn som huvudort. Ögruppen Åland har ca  11.000 innevånare, och är en autonom och helt svenskspråkig del av Finland. Här finns fina vägar, många utflyktsmål, och ett rikt utbud av kultur.

Mera information från den finska klubben kommer givetvis längre fram. Men vill du ta vara på denna fina möjlighet att både turista och odla ditt Peugeotintresse, så reservera dessa dagar i din kalender redan nu!

Peugeotklubbens 40-årsjubileum i Hallstahammar

23 – 25 augusti 2019, fredag – söndag

Peugeotklubben grundades 1979 och fyller därmed 40 år 2019! Det ska vi förstås fira, och den stora jubileumsträffen blir en helg  i slutet av augusti i Hallstahammar mellan Västerås och Köping.

Klicka på bilden >> så får du veta mera om evenemanget!

 

Skantzen Brukshotell blir centrum för vår jubileumsträff. Här börjar träffen på fredag eftermiddag och här äter vi middag på lördag. Logi i olika prislägen kommer att finnas både på hotellet och på Skanzö Bad & Camping som ligger strax intill.

Ytterligare information om jubileumsträffen, med uppgifter om program, logi och anmälan mm,  kommer både här på webben och i Lejonet under våren, men notera dessa dagar i din kalender redan nu!

2018

Detta hände under 2018

Rétromobile i Paris

7 – 11 februari 2018, onsdag – söndag

Rétromobile går av stapeln för 43:e gången. Detta är redan tidigare Frankrikes största mässa och marknad för veteranfordon. Denna gång dock ännu större, man disponerar nu paviljong 1, 2 och 3 med de största hallarna i Porte de Versailles Exhibition Centre i Paris. Antalet utställare är 550, det blir ca 500 bilar och mer än 100 klubbar som deltar.

PSA:s organisation L’Aventure deltar förstås, som alltid, i år dock för första gången på Rétromobile under det nya samlingsnamnet L’Aventure Peugeot Citroën DS. De tre märkena från koncernen samlas i en gemensam monter på 1.200 m2.
Du hittar all information om mässan på Retromobiles webbplats, den finns i både engelsk och fransk  version.

En resa bland vackra bilar i Frankrike och Tyskland
– med mycket Peugeot!

11 – 15 april 2018, onsdag – söndag

Classic Motor arrangerar i april en unik resa med besök på bilmuséer i Frankrike och Tyskland, samt öl-, vin- och ostprovning och mycket mera. Först blir det besök på Musée National de l’Automobile i Mulhouse, bröderna Schlumps kända bilsamling med mer än 100 Bugatti. Torsdagen är resans Peugeotdag. Då besöks först Musée de l’Aventure Peugeot i Sochaux, och senare på dagen blir det guidat besök i Peugeots fabrik. På lördagen är destinationen Stuttgart, med besök på både Porsche- och Mercedesmuséerna.

Vår vice ordf. Ove Pettersson i Uppsala var med på resan 2017. Han tyckte resan var så bra att han tänker åka med även 2018, och det är på hans initiativ  fabriksbesöket hos Peugeot är med denna gång. Kontakta gärna Ove om du vill veta mera, tel. 073-4069739. För detaljerad information om resan och bokning, gå till Go Slow Travel.

Klicka på bilden för stort format!

Arosmarknaden i Västerås – Klubbruta!

5 maj 2018, lördag

Aros Fordonsmarknad för fordon, reservdelar och litteratur på Johannisbergs Flygfält i Västerås, i år för 42:a gången! Skyltat från E18. Stor gratis finbilsparkering, ingen föranmälan, ingen entréavgift. Förra året hade man mer än 1.000 finbilar på parkeringen! Marknaden är numera endast en dag, och är öppen lördag kl 7 – 16.  Läs mera på Aros Motorveteraner!

KLUBBRUTA. Peugeotklubben har även i år en klubbruta på Arosmarknaden, välkommen dit från kl 8.00. För mera information kontakta Jahn Ringvall, 0705-381952.

Bilden är från vår klubbruta på Arosmarknaden 2017.
Klicka på bilden för stort format!

Veteran- & Prylmarknad i Höör

5 maj 2018, lördag

Marknaden i Höör är en av Skånes äldsta veteranmarknader, och den går av stapeln den 5 maj kl 7 – 15. Marknadsområdet är beläget ca 300 meter söder om Backagården. Det är väl skyltat från väg 23 (söder om Höör). Fynda bland massor av trevliga knallar. Parkering 20 kr, fri entré, servering av olika slag = kaffe, glass, korv och hamburgare mm. Toaletter finns på området.

Mera info på arrangörens webbplats, Veteranbilsektionen Club 69 i Höör.

Vårträff med rally i Höör

6 maj 2018, söndag

Club 69 i Höör arrangerar dagen efter veteranmarknaden (se ovan) sin årliga Vårträff med en enklare rallyrunda. Start efter kl. 9 vid Jägersbo camping vid RingsjönIngen föranmälan, enklare lunchbuffé finns att köpa på plats. Passa på att vårlufta din Peugeot!

Ev. ytterligare information kan du få av vår kontaktman i Region Syd, Hans Levinsson, tel. 076-800 9538.

Reservdelar till Peugeot – öppet hus i Gumlösa

6 maj 2018, söndag

Denna dag är det öppet hus hos Teddy Olsson i Gumlösa, ca 15 km öster om Hässleholm. Öppet från kl 10 – ca kl 15, Teddy bjuder på kaffe och fika. I det stora reservdelslagret finns mycket både NOS och begagnade delar till Peugeot till salu.
Vägbeskrivning: Från Vinslöv kör mot Sörby och vidare till Gumlösa. Från Knislinge kör mot Gumlösa kyrka. För frågor om delar eller mera information kontakta Teddy Olsson, tel. 0760-931 618 eller gubbatorp@gmail.com

Fest För Franska Fordon – FFFF – vid Taxinge Slott

6 maj 2018, söndag

Den 6 maj kl 10 – 15 är det dags för årets upplaga av FFFF – Fest För Franska Fordon – vid Taxinge Slott. Det är elfte året i rad efter omstarten 2008. Ta tillfället att umgås under trikolorens fana och träffa likasinnade, som vurmar för fransk motorhistoria, teknik och skönhet.

Slottsparken inbjuder till picknick, promenader och spontana lekar. Slottscafé med stor kak- och tårtbuffé samt smörgåsar och smårätter. Slottsboden har öppet för shopping. Ingen föranmälan, bara kom! Både gamla och nya franska fordon av alla märken är välkomna!

Arrangörer är Citroën-, Peugeot och Renaultklubbarna i samarbete.

Taxinge Slott ligger nära E20 Södertälje – Strängnäs. Karta med vägbeskrivning finns här: Karta Taxinge

Fest För Franska Fordon Syd – FFFF-S – i Skurup

19 maj 2018, lördag

Detta blir tredje året för FFFF-S. Träffen hålls lördag kl 10 – 16  vid Johannamuseet strax utanför Skurup, alldeles invid E65. Detta är en träff för hela familjen, vuxna och barn. Johannamuseet har trevliga utställningar, här finns både mycket sevärt och fika och mat mm. Läs mera på  Johannamuseet, där finns också en enkel och tydlig vägbeskrivning.

FFFF-S är, precis som ”vanliga” FFFF, en träff för alla slags franska fordon av alla fabrikat och alla årsmodeller, både gammalt och nytt är välkommet (gäller både fordon och förare!). Ingen föranmälan och ingen inträdes- eller parkeringsavgift till själva träffen.

Arrangör av träffen är Svenska Citroënklubben genom Mikael Eriksson, tel. 0706-869 181.

Tjolöholm Classic Motor i Kungsbacka

20 maj 2018, söndag

I år går Tjolöholm Classic Motor av stapeln för 25:e gången. Detta är ett av landet mest besökta veteranfordonsevenemang både vad gäller utställare och publik. Under senare år har man haft ca 1.300 utställare, det blir knappast mindre i år. Mera information och anmälan på Tjolöholm Classic Motors webbplats. Föranmälan är obligatorisk. 

Peugeotklubbens årsmöte i Örebro

26 maj 2018, lördag

Årsmötet blir i år i den 26 maj kl 13.30, och värd för mötet är Peugeotåterförsäljaren Jonsson Bil, som ligger på Aspholmens industriområde. Företaget kommer också att bjuda årsmötesdeltagarna på en enklare lunch..

Information om tider samt vägbeskrivning och karta mm hittar du här: Årsmötet 2018 

Peugeot 404 Treffen i Frestedt i Tyskland

26 maj 2018, lördag

Det är i år 30-årsjubileum för 404 Treffen i Frestedt, som ligger några mil sydväst Kiel i Nordtyskland. Träffen är inte bara för 404-or, alla äldre Peugeotmodeller är välkomna. Ingen avgift (trots att måltid mm ingår), ingen föranmälan. Ta gärna med reservdelar för köp/byte/sälj. Träffansvarig är Peter Brodersen, tel. +49 483 0691. Han kan också ge tips på prisvärt boende mm.
För mera information och ev. förslag till samåkning, kontakta Rustan Nordebratt, tel. 031-195034 eller 0708-195 234.

Classic Motor Festival i Ånnaboda

2 juni 2018, lördag

Det blir förstås motorfestival i Ånnaboda även i år. Arrangemanget är numera bara på en dag. Finbilar, marknad, klubbar mm.  Mera info om festivalen kommer på arrangören Mowazets webbplats samt i Classic Motor.

Föranmälan behövs inte.

International l’Aventure Peugeot Meeting i Prag i Tjeckien

8 – 10 juni 2018, fredag – söndag

Årets Internationella Peugeotmöte – IAPM – är förlagt till Prag, huvudstaden i Tjeckien. Man räknar med att 120 fordon kommer att delta i arrangemangen.

Anmälningsavgiften är 390 euro för en bil med två personer. För varje ytterligare person i fordonet tillkommer 90 euro. Kostnader för hotell ingår inte i detta pris utan tillkommer separat. En förutsättning för anmälan är att man också är – eller blir – medlem i l’Aventure Peugeot. Medlemskap kostar från 24 euro per år.

Ytterligare information om IAPM samt formulär för anmälan mm finns på IAPM Prag 2018.

KLICKA på bilden för stort format! 

Hamnträff i Nyköping – tema franska bilar

27 juni 2018, onsdag

Automobilsällskapet Nyköping fortsätter förstås med sina populära träffar i hamnen även i år, onsdagar kl 17.30 – 21.  Deltagande fordon ska vara 30 år gamla eller äldre. Den 27 juni är temat franska bilar.

Hamnträffarna i Nyköping pågår i år varje onsdag under perioden 16 maj – 22 augusti.

Nostalgimuseum i Tomelilla – Klubbruta!

7 juli 2018, lördag

Tryde strax utanför Tomelilla ligger The 50s Museum och Nostalgicafé. Det är en privat samling med mer än 40 bilar, 50-talets lanthandel, skomakeri och mycket annat på 2.000 kvm. Här finns också café med mackor mm och sittplatser både inom- och utomhus. Alla lördagar och söndagar i juli arrangeras bilträffar med olika teman. Tiden är kl 12 – 15 med linedance eller musikuppträdande kl 14.30. Prisutdelning kl 15 till dagens trevligaste fordon. Läs mera på Nostalgimuseum.
Klicka på bilden för stort format!

 

Klubbruta på Nostalgimuseum 

Vi kommer att ha en klubbruta på Nostalgimuseum i Tryde denna lördag den 7 juli. Ingen föranmälan, ingen entré. För ytterligare information kontakta Teddy Olsson, tel. 0760-931 618.

Norrlandsträffen i Uttersjöbäcken

11 augusti 2018, lördag

Efter flera år i dvala återupplivas den klassiska Norrlandsträffen för Peugeotvänner. Detta sker den 11 augustitillsammans med Veteranfordonsträffen i Uttersjöbäcken. Denna ort ligger ca 10 mil norr om Umeå och drygt 4 mil söder om Skellefteå.

Med tanke på både utrymme och utspisning vill arrangören ha en anmälan senast den 5 augusti, till

Per Markström  070-2100760  eller Anki Säll  070-3955229.

 

Allt du vill veta om Norrlandsträffen hittar du här: Norrlandsträffen 2018

Peugeotklubbens stora höstträff i Nyköping

24 – 26 augusti 2018, fredag – söndag

Det blir en höstträff även i år, fast vi kanske ska kalla det för sensommarträff eftersom den går av stapeln i augusti. Träffen blir i trakterna runt Nyköping.

Du kan läsa allt om programmet, aktiviteter, avgift och boende mm på affischen här. Du bokar både deltagande i träffen och boende på Stjärnholm i samma anmälan. Anmäl dig på hosttraffen.peugeotklubben@hotmail.com

Sista anmälningsdag är 30 juni!

Klicka på bilden för stort format!

Eskilstuna Veterandag på Ekeby

26 augusti 2018, söndag

Ekebyträffarna har under de senaste åren varit utställar- och publiksuccéer som överträffat alla förväntningar, och är Sveriges största veteranfordonsevenemang. Arrangör är Automobilhistoriska Klubben i samarbete med Classic Motor. Föranmälan behövs inte.

Ytterligare information kommer på Eskilstuna Veterandag.

Reservdelsträff i Västerås

15 september 2018, lördag

Årets reservdelsträff blir den 15 september kl 10 – 16 hemma hos Jahn Ringvall i Granberga, Kilsta, strax utanför Västerås. Ingen föranmälan! Ta med dig ditt eget överskott av delar, eller bara kom och fynda bland vad andra har att erbjuda. Att sparka däck och umgås med likasinnade ingår helt utan kostnad! Utspisning kommer också att ordnas, så du behöver inte gå hungrig. Vid ev. regn finns utrymme att flytta in delar mm under tak.

Vägbeskrivning. Från E18 västerifrån, ta avfart 139 mot Irsta och Ängsö. Från E18 österifrån, ta avfart 140 mot Irsta och Ängsö. Strax efter Kungsbyn, ta mindre väg till höger, Peugeotskylt visar! Se också kartorna!

Klicka på en karta för stort format!

Upplysningar. Jahn Ringvall, tel. 0705-38 19 52.

Översiktskarta Granberga Kilsta

Detaljkarta Granberga Kilsta

Klassikers stora höstträff på Skoklosters Slott med Motorhistoriska marknaden

16 september 2018, söndag

Klassikers stora höstträff flyttar i år från Wenngarns Slott utanför Sigtuna till Skoklosters Slott ungefär två mil därifrån. Skokloster har redan en lång historia som mötesplats för motorintresserade. Här fanns till 2007 Rutger von Essens motorsamling att beskåda. Grundad 1963 var den en av Sveriges absolut första och för många entusiaster är Skokloster synonymt inte med det fantastiska slott, byggt under svensk högbarock, utan med motorer.

Träffen är öppen för alla klassiska bilar, mc och mopeder från 1900-talet. Årets specialtema är 1950-tal! Ytterligare information om träffen kommer på Klassikers webbplats.

Motorhistoriska marknaden har huserat på Stoxa nära Arlanda i några år. I våras meddelade MHS att det inte blir någon marknad i år. Nu kommer nya besked, det blir en marknad även i år, nu i ny fräsch tappning i samarbete med Klassiker vid Skoklosters Slott. Marknaden har öppet kl 10 – 15. Program och mer information finns på MHS webbplats.

Klicka på bilden för stort format!