Kalender

Svenska Peugeotklubbens kalender

Här får du reda på vad som är på gång när det gäller träffar och andra intressanta aktiviteter, både i klubbens egen regi och sådant som andra arrangerar.

Kom gärna med fler tips på aktiviteter!  Du som känner till något som kan vara av intresse för andra Peugeotentusiaster, kontakta webmaster så kan vi publicera ditt tips här!

Peugeots logotype Lejonet såg ut så här på 1980-talet. 

2021

Här presenterar vi preliminär information om evenemang under 2021.
Om ett arrangemang kommer att kunna genomföras hänger samman
med hur coronapandemin utvecklas, och vid var tid gällande restriktioner.
Kolla med ansvarig för resp. evenemang om du inte finner klart besked här.

Reservdelsträff i Gumlösa

2 maj 2021, söndag

Kl 10 – 15 är det öppet hus hos Teddy Olsson i Gumlösa, ca 15 km öster om Hässleholm. Teddy bjuder på fika. I det stora  reservdelslagret finns mycket både NOS och begagnade delar till Peugeot.

Vägbeskrivning. Från Vinslöv kör mot Sörby och vidare mot Gumlösa. Från Knislinge kör mot Gumlövs kyrka. För mera information, eller frågor om delar, kontakt via e-post Teddy Olsson eller tel. 0760-931 618.

Årsmöte i Norrköping Inställt tills vidare!

15 maj 2021, lördag

Peugeotklubbens årsmöte i Norrköping.
Årsmötet 2021 är planerat att gå av stapeln lördag den 15 maj hos Peugeotåterförsäljaren Bråviken Bil som ligger på Linnégatan 22 i Norrköping. Innan själva årsmötet har vi möjlighet att besöka företagets anläggning. Bråviken Bil kommer också att bjuda närvarande årsmötesdeltagare på en enklare lunch. Vi anmodar alla att vara uppmärksamma på aktuella regler gällande smittskydd med anledning av pågående pandemi.

Tider
* 11.00 Vi är välkomna att besöka Bråviken Bils anläggning
* 12.30  Lunch    * 13.30  Årsmöte     * ca 14.30  Styrelsemöte, konstituerande och ordinarie

Formell kallelse till årsmötet kommer i Lejonet nr 1-2021, som distribueras till alla medlemmar under mars månad. Dagordning på årsmötet enligt klubbens stadgar.

Rétromobile i Paris  Inställt!

2 – 6 juni 2021

Rétromobile, Frankrikes största mässa och marknad för veteranfordon, var först annonserad att gå av stapeln i februari. Situationen kring corona gör att mässan nu är flyttad till juni månad, det torde vara större chans att den går att genomföra då.

Mässan är som vanligt i de stora hallarna i Porte de Versailles Exhibition Centre i Paris. Man räknar med drygt 600 olika utställare, ett stort antal klubbar och mer än 1000 fordon.

Ytterligare information om detta evenemang hittar du här: Retromobile 2021.

IAPM – Internationellt Peugeotmöte i Sochaux

18 – 20 juni 2021, fredag – söndag

IAPM – International l’Aventure Peugeot Meeting i  Sochaux i Frankrike, i samband med att företaget Peugeot firar sitt 210-årsjubileum.

All information om program, hotell och priser mm finns på IAPM 2021. Anmälan senast 31 mars 2021!

Fransk hobbyfordonsträff i Kåge

19 juni 2021, lördag

Den 19 juni, med start kl 11.00, planeras det för Fransk hobbyfordonsträff i Skelleftetrakten. Närmare bestämt i Stavaträsk byagård, Stavaträsk 54, Kåge. Arrangörer är Peugeot- och Citroënklubbarna i Skellefteå, men givetvis är även hobbyfordon av alla andra franska fabrikat välkomna.

Gemensam lunch kl 12.30, det finns också möjlighet att boka övernattning. Läs allt om träffen genom att klicka på bilden till höger >>>

Frågor? Maila Per Markström eller ring 070-210 07 60.

Franska hobbyfordon 2021 1200

Nostalgimuseum i Tomelilla – Klubbruta!

3 juli 2021, lördag

I Tryde, strax utanför Tomelilla, ligger The 50s Museum och Nostalgicafé. Det är en privat samling med ca 100 fordon samt lanthandel, skomakeri och mycket annat på 2000 kvm. Här finns café med mackor mm och sittplatser både inne och ute.

Lördagar och söndagar i juli arrangeras bilträffar med olika teman. Tiden är kl 12 – 15. Prisutdelning kl 15 till dagens trevligaste fordon. Läs mera på Nostalgimuseum.

KLUBBRUTA på Nostagimuseum
Lördag 3 juli är temat Mercedes och Peugeot. Vi kommer denna dag att ha en klubbruta på Nostalgimuseum. Ingen föranmälan, ingen entré. För mera information kontakta Teddy Olsson  tel 0760-931618.

Tour de Finlande

18 – 25 juli 2021

Finska Peugeotklubben bjuder in till sitt stora sommararrangemang Tour de Finlande, med start den 18 juli i Helsingforsområdet och med målgång den 24 juli nära Tammerfors.

Mer detaljerad information om anmälan och prisuppgifter mm kommer senare. Du kan läsa mera om den planerade rutten och de olika dagsetapperna genom att klicka på bilden till höger >>>

Mera information kommer senare!

Nordisk Peugeot-treff i Tönsberg, Norge  Inställt!

13 – 15 augusti 2021, fredag – söndag

Norsk Peugeot Klubb bjuder in till Nordisk Peugeot-treff i Tönsberg. Programmet startar lördagen den 14 augusti och avslutas med frukost på söndagen.

All information om programmet, bokning, avgifter och betalning mm får du genom att klicka på bilden till höger >>>

Anmälan till träffen – senast 27 juni – och ev. frågor kan ställas via e-mail till Erik Holde
Övernattning bokas av deltagarna själva på hotell eller camping.

Peugeotklubbens sommarträff i Hjo

20 – 22 augusti 2021, fredag – söndag

Svenska Peugeotklubbens sommarträff i Hjo. Vi fick ställa in sommarträffen i Hjo 2020, men nu gör vi ett nytt försök på samma plats. Vi avvaktar dock med den slutliga planeringen tills vi vet mera säkert att träffen verkligen kan genomföras i år.

Du får mera information genom att klicka på bilden till höger>>>

Slutligt besked om träffen kommer i Lejonet nr 2-2021 som utkommer i början på juni. Denna information kommer givetvis att publiceras även här på webben.

Reservdelsträff

25 september 2021, lördag

Preliminärt datum för Peugeotklubbens årliga reservdelsträff. Plats är ännu inte fastställd.

Mera information kommer!

Reservdelsträff