Peugeot 202 1947 – Classic Motor nr 9-2018

Classic Motor nr 9-2018 finns ute i kioskerna den 21 augusti. I detta nummer hittar vi ett reportage på hela sex sidor med rubriken Trogen sitt Lejon. Det handlar om en Peugeot 202 från 1947. Ägaren heter Åke Enbom, och han är givetvis medlem i Peugeotklubben.  Åke köpte bilen som 15-åring och har kvar samma bil, cirka 60 år senare! Så visst finns det täckning för rubriken.

202-an var tio år gammal när Åke köpte den för 125 kronor, registrerad och körklar. I Åkes händer fick den leva ett tufft liv, bl.a. i skogen, och Åke lekte nästan sönder den, som han själv säger. Familjen flyttade och bilen fick stå hos en skrothandlare ett par år. Åke hämtade senare tillbaka bilen och påbörjade en renovering som tog fyra-fem år. Allt behövde åtgärdas. Kaross, inredning, innertak och motor mm. 1967 var renoveringen klar, och sedan dess rullar bilen igen. Den gamla 202-an luftas numera försiktigt. Det blir mest korta sträckor, det är ju ingen åkbil om sanningen ska fram, säger Åke.

Ett riktigt trevligt reportage om en mycket speciell Peugeot, läsning rekommenderas!

Klicka på bilden för stort format!

202 classic 9-2018