Jubileumsträffen Peugeot 125 år i Sverige – i Le Bulletin

Som du givetvis minns firade vi i september förra året att Peugeot år 1891 var den allra första automobilen i Sverige, 125 år tidigare. Vår jubileumsträff på 125-årstemat avslutades på Klassikerträffen på Wenngarn, där vi hade en riktigt fin monter på hedersplats, med urval Peugeoter från olika årtionden. Den äldsta var en Peugeot Bébé från 1913.

Den organisation vi känt som L’Aventure Peugeot heter numera L’Aventure Peugeot Citroën DS. Man har därmed samordnat verksamheten kring det historiska arvet för de tre märken som ingår i PSA-koncernen. L’Aventure ger ut en medlemstidning som heter Le Bulletin, den skickas ut som en PDF-fil och finns alltså inte på papper. All information i tidningen är på både franska och engelska.

Bulletin nr 2-2017 kom ut i veckan. Där berättar man på två helsidor om vårt 125-årsfirande. Kanske har man förenklat berättelsen något, för av texten får man intrycket av att det var vår klubb som hade organiserat en av de största bilträffarna i Sverige vid Wenngarn, och att det kom 1.200 bilar av olika märken från hela landet just för att fira Peugeot, vars modeller från 1912 till 2002 hade intagit hedersläktaren.

Det sistnämnda stämmer bra, resten av upplägget låter vi våra franska vänner tolka på sitt sätt. Att det var ett fantastiskt 125-årsfirande och att Peugeot fick mycket uppmärksamhet på Wenngarn råder dock ingen tvekan om, det är det viktiga!

KLICKA på en bild för stort format!