Nya 508 SW 2019 officiell

Nya Peugeot 508 debuterade på Genevèsalongen i våras. Nu släpper man bilder och information om kombiversionen 508 SW, den modell som väl känns mest aktuell i kombilandet Sverige.

508 SW sägs vara inspirerad av Shooting Brake-design med en låg och sportig profil. Den är med sina 142 centimeter lika låg som femdörrarsversionen. Det är sex centimeter lägre än föregående generation SW.

Nya 508 SW är också fem centimeter kortare än tidigare, längden är nu 478 centimeter. Peugeot har valt att krympa 508:an något för att skapa en smidigare bil för stadsmiljö, samt att få ner siffrorna för förbrukning och utsläpp. Bilen är 70 kg lättare än tidigare.

Formmässigt följer SW samma mönster som femdörrarsmodellen. De karaktäristiska baklamporna med tredimensionell effekt har också fått följa med rakt av. Invändigt gäller Peugeots i-Cockpit med liten ratt , digital instrumentering, hög mittkonsol och pekskärm.

När det gäller förarhjälpmedel kan nya 508 fås med IR-kamera, autobroms, adaptiv farthållare, filassistans, trötthetsvarnare och automatisk parkering.

Peugeot 508 SW kommer att visas på Parissalongen i höst. Vi kan räkna med att den kommer till Sverige i början av nästa år.

Klicka på bilden för stort format!

508 sw1 2019