Klassiker nr 1-2018 – Äntligen helg och lite småfix med 403-an

Klassiker nr 1-2018 finns ute i kioskerna den 28 december. Vi har tidigare kunnat följa när tidningens mekexpert Lars “Julle” Olofsson bland annat monterar modernt ljud – utan att det syns – (se notis längre ner på sidan) i sin Peugeot 403 1958. Bilen går under namnet Morfar, det är Julles morfar som ägt bilen, och Julle ärvde 403-an för drygt två år sedan.

Även denna gång är det ett reportage på fyra helsidor om när Julle jobbar med “bara lite småfix” på bilen. Julle driver till vardags en verkstad med inriktning på klassiska bilar. Rubriken Äntligen helg syftar på att det är då Julle kan ha tid och möjlighet att jobba med sina egna bilar.

Lite småfix betyder i detta fall att ge bilen oljeservice, byta luftfilter (som inte passar), byta tändkablar, byta avgassystem, täta läckande gummilister och få förarstolen omstoppad hos en sadelmakare. Bland annat! Måhända är varje delmoment att betrakta som småfix, men här är det i så fall många småfix som åtgärdas på rad. Och arbetsgången får vi följa i 30 bilder med kommentarer. Intressant läsning!