Klassiker nr 9-2017 – Nytt ljud i 403-an

Klassiker nr 9-2017 finns ute i kioskerna den 24 oktober. I detta nummer får vi följa tidningens mekexpert Lars “Julle” Olofsson när han utrustar sin Peugeot 403 1958 med modernt ljud – utan att det syns! Rubriken är Nytt ljud i Morfar. Ja, du gissar rätt, det är Julles morfar som ägt bilen, och när Julle ärvde den för cirka två år sedan var det självklart vad bilen skulle kallas.

I ett reportage på fyra helsidor får vi följa arbetet steg för steg. Julle monterar en Blaupunkt Frankfurt som anpassas så att det trådlöst går att mata såväl nedladdat som streamat ljud från mobilen. Knapparna på radion är svarta, de lackas om till samma grå nyans som övriga reglage i bilen. Askkoppen offras för en snygg installation i instrumentbrädan. Baslåda och booster monteras dolt under sätet. Och utvändigt blir det en kromad Hirschmann-antenn av gammaldags teleskopmodell. Ett väl genomfört jobb med ett riktigt snyggt resultat!

KLICKA på en bild för stort format!  1. Före     20. Efter