Peugeot 404 Cab och Coupé i Classic Motor nr 4-2017

I en notis här nedan från 2016-12-18 kan du läsa om infarten till Ove Pettersson Lärby utanför Uppsala. Det var tidningen Riksettan som noterade en halv Peugeot 404 och en Koppartrans bensinpump. Riksettan åkte vidare, men nu har Classic Motor varit på plats. I nr 4-2017, som finns i butikerna den  21 mars, hittar vi ett reportage på hela åtta sidor, plus omslaget!, om Peugeot i finkostym.

Och finkostymen det är när Peugeot 404 framträder i Cab- och Coupéversion. Ove har nämligen en av vardera modellen. Italiensk stil men franskt förnuft är en rubrik. 404 ritades ju av Pininfarina och till 404 C (Cab o Coupé) byggdes dessutom karosserna hos Pininfarina i Italien. Sedan fick de åka lastbil till Sochaux för att förses med motor och slutmonteras. Ingen billig procedur, C-modellerna blev dyra.

Ove köpte egentligen sin cabriolet men blev med coupé på köpet. Och som den duktige mekaniker Ove är, med många års erfarenhet av Peugeot, tvekade han inte utan satte igång och restaurerade båda bilarna! Vilket jobb, men nu har han två fantastiskt fina 404 C, och det har alltså Classic Motor nu gett den uppmärksamhet projektet förtjänar.

KLICKA på en bild för stort format!